Over Maarten Hollander

Ik geloof in mensen. En dat we onbewust effectiever zijn dan we denken. Ook in onze communicatie. Wist je bijvoorbeeld dat mensen hoger praten tegen een baby zodat zij dan méér contact maken? En wat we daar ook van vinden… waarschijnlijk doen we het allemaal.

We overschatten onze lezer

Dat automatisch aanpassen aan de ander om écht contact te maken. Best handig toch? Waarom lukt dat dan minder goed als we een tekst schrijven? Volgens mij omdat dat ellendige beeldscherm onze éigen patronen spiegelt. De schrijver heeft een hogere interesse. Als expert uiteraard de kennis. En vaak een hoger opleidings- en taalniveau dan de lezer. En dat maakt dat we ondanks alle goede bedoelingen, onze lezer niet optimaal bedienen. Zonde.

Voer een gesprek met je doelgroep

Ik laat je zien dat communicatie bestaat uit het beantwoorden van vragen. Alles wat je deelt geeft antwoord op een vraag. Dus als je vragen beantwoordt die de ander niet stelt... Vind jij het ook makkelijker een gesprek te voeren dan een tekst te schrijven? Wat is nu wel of niet relevant? Help jezelf: creëer een gesprek op papier. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf de juiste vragen te stellen.

Ik daag je uit

10 jaar ervaring bij een van de grootste opleiders in communicatie in Nederland. Nu solo als Communicatietrainer.com. Laat mij jou en je collega’s inspireren, uitdagen en verrassen. Ik zet mijn kennis, ervaring, bevlogenheid en passie graag in.  En leer je anders te denken, te schrijven en te spreken.

 
  • LinkedIn